NAKLÍČENÁ POHÁNKA VYSUŠENÁ PRI TEPLOTE DO 40°C

Obiloviny naklíčené a vysušené pri teplote 38°C, čím sa začleňujú do tzv „raw produktov „

Konzumácia výhonkov a klíčkov nepatrí len do kategórie vegetariánskych pochúťok. Na týchto zdrojoch vitamínov si zvykli pomaškrtiť aj Feničania a obyvatelia starej Číny. A živiť sa naklíčenými semenami zvykli aj námorníci v minulých storočiach, aby sa pre nedostatok iných vitamínových zdrojov vyhli skorbutu, ktorý mohol skončiť aj smrťou.  

V čase klíčenia dochádza v semienkach k zaujímavým chemickým procesom. Škroby sa premieňajú na cukry a v čerstvých výhonkoch sa sústreďuje obrovský potenciál vzácnych látok, či už bielkovín, vitamínov, minerálov či enzýmov, ale i balastných látok a vlákniny. Ich konzumáciou si človek posilňuje obranyschopnosť organizmu a zlepšuje si metabolizmus i trávenie.

Naklíčené vysušené obilniny sú najskôr vhodné do zmesí müsli, do jogurtov, do obilných kaší a ovocných a zeleninových šalátov.